03/02/2014 - 16:09

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Ankara’ya ODTÜ Ormanı’nı kazandırdığı Geleneksel Eymir Gölü Şenliği ve Ağaç Dikme Bayramı; 03 Kasım 2013 Pazar günü, Eymir Gölü’nde  yaklaşık 14.000 kişilik rekor katılımla gerçekleşti. Etkinlikte çok sayıda öğrencimiz, mezunumuz, öğretim elemanımız, idari personelimiz ve Ankaralılarla birlikte olduk. Ankara Mezunlar Derneği’nin yanı sıra, Bursa, İstanbul, Kayseri, Eskişehir ve Ege Mezun Derneklerimiz de flamalarıyla birlikte Eymir Gölü’ne geldi.

Katılımcılar, ayrılan alanda dik bir yamaçta fidan dikti. Böylece son 10 gün içinde ODTÜ’de dikilen ağaç sayısı 13.000’e ulaştı. Geçtiğimiz ay başlatılan kampanya ile 300 bin ağacın ODTÜ ormanına kazandırılması hedefleniyor.

Eymir Gölü Gölbaşı giriş kapısında yapılan ağaç dikiminin ardından;  Kayıkhane bölgesinde düzenlenen şenlik kapsamında çeşitli gösteriler yapıldı. ODTÜ öğrenci topluluklarından Capoeira Topluluğu, Eşli Danslar Topluluğu, Jonglörler Topluluğu, Türk Halk Bilimleri Topluluğu ve ODTÜ Personel Halk Oyunları grubunun gösterilerinden sonra Cumhuriyet Koşusu ile Kürek Yarışı yapıldı. Her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusuna bu yıl rekor düzeyde katılım oldu. Bugüne kadar tek seferde en çok 800 sporcu yarışırken, bu yıl her yaştan toplam 1.550 sporsever yarıştı. Radyo ODTÜ de gün boyunca Eymir’den müzik yayını yaptı. ODTÜ Kürek Sporları Kulubü sporcularının katıldığı tekli, çiftli ve dörtlü kürek yarışları da ilgiyle izlendi.

Kuruluşundan bu yana ODTÜ’nün ormana, doğaya, Eymir’e ve Ankara’ya nasıl sahip çıktığını anlatmak üzere ODTÜ arşivlerinden yararlanarak hazırlanan görseller Göl’ün farklı alanlarında sergilendi. 12 bin adet basılan “ODTÜ’nün Doğası”, “ODTÜ Ormanı” ve “ODTÜ Eymir Gölü” broşürleri de gün boyunca dağıtıldı. Sergilenen görseller ve broşürler Mimarlık Bölümü ile Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim elemanlarınca hazırlandı.

Ağaç dikme etkinliğinde katılımcılara ikram edilen sandviç-ayran-simit-su ile Cumhuriyet Koşusuna katılan sporculara verilen yiyecekler ve t-shirt’ler kısmen sponsorlarımız tarafından karşılandı. Bir taşıma şirketi de gün boyunca araç tahsis etti. Tüm idari birimlerimiz de binlerce kişinin katıldığı etkinliğin çok başarılı bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağladı.

“ODTÜ Eymir Gölü Senliği ve Ağaç Dikme Bayramı”nda bizimle birlikte olan ve destekleyen tüm ODTÜ’lülere, Mezun Dernekleri’ne, ODTÜ dostlarına, Ankaralı doğaseverlere teşekkür ederiz.

Bu büyük katılım ve destek, başlatmış olduğumuz “ODTÜ’ye 300.000 Ağaç Dikiyoruz” kampanyasının hedefine en kısa zamanda ulaşacağını gösteriyor.

Broşürler

"ODTÜ’nün Doğası"