27/08/2014 - 15:14

ODTÜ, “Red Dot Tasarım 2014 Sıralaması (Red Dot Design Ranking 2014)” sonuçlarına göre Amerika ve Avrupa bölgesinin  "En Başarılı 15 Tasarım Okulu" arasında 7. sırada yer almıştır.

Üniversitelerin öğrenci projeleriyle son 5 yıl içerisindeki "Kavramsal Tasarım" kategorisinde kazandıkları “Red Dot” ödülleri dikkate alınarak oluşturulan "En Başarılı 15 Tasarım Okulu" listesine, bu yıl ABD’den altı, Almanya’dan üç, İngiltere, Fransa, İsveç, Norveç, İsviçre ve Türkiye’den ise birer eğitim kurumu girmiştir. Red Dot Tasarım Ödülleri, 1955 yılından beri merkezi Almanya Essen'de bulunan Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından verilmektedir. Red Dot Ödülleri hakkında detaylı bilgiye www.red-dot.de adresinden ulaşılabilir.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerimiz başta olmak üzere, Üniversitemizin Red Dot Design Ödülü kazanmasına katkısı olan tüm mensup ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Prof. Dr. Ahmet ACAR

Red Dot Tasarım Sıralaması 2014