Çin Halk Cumhuriyeti’nin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından Xiamen Üniversitesi, 23-25 Ekim 2011 tarihleri arasında Üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Rektör Prof. Zhu Chongshi başkanlığındaki heyette, Prof. Lin Shengcai (Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı), Prof. Ling Shide (Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Fakültesi Dekanı), Prof. Li Jun (Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı), Mr. Mao Tongwen (Uluslararası İşbirliği ve Değişim Programları Ofisi Koordinatörü) and Ms. Yu Hongbo (Uluslararası İşbirliği ve Değişim Programları Ofisi Bölüm Şefi) yer almıştır. Xiamen heyeti, ziyaretleri sırasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ile biraraya gelmiş ve iki üniversite arasında kurulabilecek muhtemel işbirliklerini görüşmek üzere Fen-Edebiyat ve Mimarlık Fakültelerimiz, ve Enformatik Enstitümüzle görüşmeler gerçekleştirmişlerdir. Xiamen Üniversitesi heyeti bu toplantılara ek olarak ODTÜ Teknopark ve ODTÜ Conficius Merkezini de ziyaret etmiş ve çalışmaları hakkında bilgiler almışlardır.

12/11/2013 - 13:06