İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşunun ülkemizdeki üniversitelerin bilim alanlarındaki yerini belirlediği sıralama sonuçları 16 Ocak 2018 tarihinde YÖK'te açıklandı. 2017 sonuçlarının kullanıldığı bu açıklamada üniversitemizin 15 alanda dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasına girerek Türkiye'yi en fazla alanda temsil eden üniversite olduğu bir kez daha ilan edildi. Bu sıralamada üniversitelerin en iyi oldukları alan sayısının yayınlarının ilgili olduğu alan sayısına oranı ölçüsüne göre ise 32 alanın 15'inde ilk 400'e giren ODTÜ, 22 alanın 11'inde aynı başarıyı gösteren İstanbul Teknik Üniversitesi ardından ikinci olmuştu. QS sıralamaları, "Akademik Saygınlık", "Üniversite Saygınlığı", "Atıf Oranları" ile akademik çalışmaların etkisini ölçen "H-Index" göz önünde bulundurularak hesaplandı.

25/01/2018 - 14:13