Avni Anıl Özel Konseri - Bir Başka Edâ

Tarih / Yer: 14 Haziran 2012, 20:30 KKM Kemal KURDAŞ Salonu

Detaylı Program (.xls)

Rektörlük Korosu Hakkında

Koromuz üniversitemiz öğretim görevlilerinden N. Suzan KINCAL, İnci EROĞLU, Ufuk GÜNDÜZ’ün girişimi ve dönemin Kültür İşleri Müdürü Tüzün DENLİ’nin desteğiyle Nisan 1999’da kurulmuştur. Repertuar çalışmalarının yanı sıra yazılı ve uygulamalı bilgiler de içeren çalışmalarını Coşkun AÇIKGÖZ yönetiminde sürdüren koro, bugüne dek gerçekleştirdiği çok sayıda konserle Türk Müziğinin birbirinden güzel eserlerini farklı bir yorumla dinleyicilerine sunmuştur. Üniversitemiz çalışanları, mezunları ve yakınlarından oluşan koromuz, bütün çalışanlarımıza ulaşarak sıcak bir çalışma ortamında Türk Müziğini üniversitemize yakışır şekilde icra etmeyi amaçlamaktadır.

Coşkun Açıkgöz Kimdir?

1969 yılında Afyon’un Başmakçı ilçesinde doğdu. İlkokulu burada tamamlayıp, ortaokulu Bandırma, liseyi Bursa’da okudu. 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü kazanıp Ankara’ya geldi ve müzik çalışmalarına yine aynı yıl üniversitenin Klasik Türk Müziği Topluluğunda başladı. Toplulukta korist, solist, kanun sanatçılığı ve idarî görevler üstlendi. Bu süreler içinde Sabri DİKER, Tahir AYDOĞDU ve Vedat Kaptan YURDAKUL gibi sanatçılarla çalıştı. 1992 yılında Ankara Radyosu’nun açtığı ses yarışmasında yıl ikincisi oldu. 1994 yılı haziranında TRT’nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazanarak programlara katılmaya başladı. Değişik illerde ve festivallerde konserler veren sanatçının şarkı, çocuk şarkısı ve saz semaisi formlarında beste denemeleri vardır. İlk şeflik sorumluluğu aldığı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Korosundan sonra bugüne dek Akşehir Belediyesi, TOKİ, TPAO, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı, ve halen TÜPRAŞ Kırıkkale ve Körfez Rafinerileri, Aygaz-Opet, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ODTÜ KTMT korolarının şefliklerini yapmaktadır. 1996 yılından beri yönettiği korolarla yüzün üzerinde konser gerçekleştiren sanatçı, korolarını müziğimizin geleneksel ve modern kurallarını harmanlayarak çalıştırmakta; eserleri “melodik şiir okumak” ve “teatral bir ifadeyle duyguları sese yansıtmak” tanımlamalarıyla bütünleştirerek yorumlamaktadır. Şefimiz, Mimar Dr. Ece KUMKALE AÇIKGÖZ ile evlidir.

Last Updated:

10/10/2013 - 14:45