1. Kampanya Hakkında Bilgiler

2. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  tutanağı

Üniversitemizde başlatılmış olan "ODTÜ Van-Erciş Depremi Yardım Kampanyası" kapsamında açtığımız hesaplarda biriken yardım, 17 Kasım 2011 tarihi itibarıyla 73.900 TL, 485 USD ve 368 EURO'ya ulaşmıştır.

Meydana gelen ikinci deprem nedeniyle, depremzedelerin özellikle barınma ihtiyacı daha da artmıştır.

Yardım kampanyası için Ankara Valiliğinden aldığımız izin süresi dolacağından, yardımların 21 Kasım 2011 Pazartesi gününe kadar hesaplara yatırılması gerektiğini özellikle hatırlatmak istiyoruz.

Yardım kampanyasına katılan mensup ve öğrencilerimize tekrar teşekkür ederiz.

ODTÜ Rektörlüğü

1. Kampanya Hakkında Bilgiler

"ODTÜ Van - Erciş Depremi Yardım Kampanyası" başlatılmıştır. Üniversitemiz, Valilikten alınan izin kapsamında, mensup ve öğrencilerimizin nakdi ve aynı yardımlarını deprem bölgesine ulaştırmaktadır.

Mensup ve öğrencilerimizin nakdi yardımları için 7 farklı bankada ODTÜ adına hesap açılmıştır.

Deprem bölgesinin ihtiyaç önceliklerini saptamak amacıyla "ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi" Yönetim Kurulu üyeleri ve Öğretim Elemanları Derneği Başkanının katılımıyla Rektörlükte bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Ekteki toplantı tutanağında da belirtildiği üzere:

• Bölgede öncelikle, barınma (çadır vb) battaniye, uyku tulumu (kışlık), naylon branda - sera naylonu, ışık kaynağı (pil, el feneri vb.), çöp poşeti (özellikle büyük boy) ve benzeri malzemeye ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Toplanacak nakdi yardımlar, bu ihtiyaçların karşılanmasına hız kazandıracaktır. Bu nedenle, mensup ve öğrencilerimizin nakdi yardıma ağırlık vermeleri onerilmektedir.

Bununla birlikte, mensup ve öğrencilerimizin bağışlayacakları aynı yardım malzemeleri de Rektörlükçe bölgeye ulaştırılacaktır. Bu kapsamda, Pazartesi günü akşam üzerine kadar gelen malzeme bölgeye gönderilmiştir. Rektörlük binası giriş katındaki görevliler, hafta boyunca 08:30-17:00 saatleri arasında mensup ve öğrencilerimizce getirilen malzemeyi teslim almaya devam edecektir.

Yardım malzemelerinin teslim alınması ve paketlenmesi için gönüllü olarak çalışmak isteyen öğrenci ve mensuplarımızın iç Hizmetler Müdürlüğüne (210 2712 ve 3455 nolu telefonlara) başvurmaları beklenmektedir. Yardım kampanyasındaki gelişmeler sürekli olarak duyurulacaktır.

Depremin acılarını hafifletmek için tüm mensup ve öğrencilerimizin "ODTÜ Van - Erciş Depremi Yardım Kampanyası"na aktif olarak katılımını bekliyoruz.

ODTÜ Rektörlüğü

2. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  tutanağı

"ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu, Van-Erciş Depremi nedeni ile olağanüstü toplantısını ODTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Acar'ın katılımı ile 24 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Yapılan toplantıda aşağıdaki konularda görüş birliğine varılmıştır:

1) Deprem bölgesine yapılacak yardımların yerel otoritelerden alınan bilgiler çerçevesinde yapılması gerekmektedir. 24.10.2011 tarihinde tespit edilen öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeler aşağıda belirtilmiştir.

• Battaniye,
  • Uyku Tulumu (kışlık),
  • Naylon Branda - Sera Naylonu,
  • ışık Kaynağı (pil, el feneri vb.),
  • Çöp Poşeti (özellikle büyük boy).

2) Listedeki malzemelerin temini için aynı yardımlardan çok nakdi yardıma ihtiyaç olduğu belirlenmiş ve bu sebeple yardımların Rektörlük makamınca açılan banka hesaplarına yapılacak bağışlarla gerçekleştirilmesi uygun görülmüştür. Ayrıca listedeki malzemeler doğrultusunda yardım yapmak isteyenlerin doğrudan ODTÜ Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

3) Bunların dışındaki yardımların bölgeye diğer kanallarla gönderilmesi önerilir.

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu olarak Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

Last Updated:

10/10/2013 - 14:45