Değerli Mensuplarımız,

Üniversitemizin her yıl sonbahar aylarında düzenlediği “ODTÜ Eymir Gölü Günü”, bu yıl 25 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Geçen hafta sonunda yaşadığımız insanlık dışı saldırının neden olduğu kayıplarımız ve acımız nedeniyle, bu yıl Eymir Gölü Günü kapsamında spor ve kültür etkinlikleri yer almayacak, sadece ağaç dikimi yapılacaktır.

ODTÜ ve ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliği ile yürütülen “Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” ODTÜ Eymir Gölü Kayıkhane Bölgesinde, 8.000 ağacın dikileceği etkinlik saat 11.00’de başlayacaktır. Ağaç dikiminin ardından, geleneksel “sandviç-ayran” ikramı olacaktır.

ODTÜ Eymir Gölü’nün doğal çevresini geliştirme ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakma çağrısı yapma amacıyla düzenlediğimiz “ODTÜ Eymir Gölü Günü ve Ağaç Dikme Etkinliği”ne, bu yıl da, doğaseverler, Ankara’daki resmi kurumlar, yabancı misyonlar, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşları davet edilmiştir.

Eymir Gölü’ne ulaşım için, saat 10.00’da Rektörlük ile Doğu ve Batı Yurtlar bölgelerinden; şehirden ise Tunus ve Sıhhiye duraklarından otobüsler kaldırılacaktır. Etkinlik sonunda, saat 14.00’ten itibaren aynı bölgelere otobüs servisi olacaktır. Bölgeye kendi ulaşım olanakları ile gelen katılımcılar, işaretlerle ve görevlilerimizce etkinlik alanına yönlendirilecektir.

Tüm mensuplarımızın, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın "ODTÜ Eymir Gölü Günü 2015 Ağaçlandırma Etkinliği”ne katılmasını bekliyoruz.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Ahmet Acar