Değerli ODTÜ’lüler ve Doğaseverler,

ODTÜ’nün “ağaç dikme” geleneğini, kuruluşumuzdan bugüne tüm ODTÜ’lülerin ve doğaseverlerin desteğiyle sürdürüyoruz. Ankara’da, “bozkırın ortasında” yıllarca verilen emek ile oluşturduğumuz ODTÜ Ormanı ile hepimiz gurur duyuyoruz. Hatırlayacağınız gibi, 3 Kasım 2013 tarihinde düzenlediğimiz “Eymir Gölü Şenliği ve Ağaç Dikme Bayramı”nda, ODTÜ Ormanı’na ve Eymir Gölü’ne sahip çıkmaya devam edeceğimizi ve 300 bin fidan dikmek için bir kampanya başlatacağımızı ilan etmiştim.

Bu amaçla, ODTÜ Geliştirme Vakfı ile birlikte yaptığımız çalışmaların sonuçlandığını ve kampanyamızın başladığını büyük bir memnuniyetle sizlere duyurmak istiyorum. Bu önemli kampanyanın yürütülmesinde değerli katkısı nedeniyle ODTÜ Geliştirme Vakfı’na teşekkür ederim.

Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” sloganıyla başlattığımız kampanyanın hedefi, ODTÜ arazisinde orman varlığını zenginleştirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması için topluma çağrı yapmak. ODTÜ Geliştirme Vakfı’nın 30. yıl etkinlikleri kapsamında yürüteceği kampanyayı, Ahlatlıbel ve Eymir Gölü çevresinde yer alan bozuk orman alanlarını ve ağaçsız bölgeleri ağaçlandırarak başlatacağız. Kampanya ile 300 bin ağaç hedefine ulaştığımızda; 2560 dekarlık orman alanı rehabilite ederek verimli hale getirmiş ve 1000 dekar ağaçsız veya erozyona maruz orman alanlarını ağaçlandırmış olacağız.

Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyası ile, Eymir Gölü çevresi daha estetik bir görünüme kavuşurken doğa yürüyüş alanlarını da büyüteceğiz. Orta Anadolu'da yok olmaya yüz tutmuş onlarca bitki türünün; kurt, tilki, keklik, tavşan, yılan, kaplumbağa gibi hayvan türleri ile sürüngenlerin yanı sıra 140’tan fazla kuş türünün sığındığı bu değerli yaşam alanlarını da koruyacak ve genişleteceğiz.

Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyası için bir web sitesi oluşturduk. ODTÜ’ye ve ODTÜ Ormanı’na destek vermek isteyen birçok insan geçtiğimiz dönemlerde düzenlediğimiz ağaçlandırma etkinliklerimize katılma olanağı bulamadılar. Bu kampanya, tüm ODTÜ’lülere ve doğaseverlere ODTÜ ile birlikte ağaca ve ormana sahip çıkma fırsatı sunuyor. Kampanyamıza katılmak isteyen tüm ODTÜ’lüler ve doğaseverler www.biragacsizdenbirormanbizden.org.tr adresindeki web sitemizden ayrıntılı bilgi alabilirler.

Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyası ile ODTÜ öğrencileri, mensupları, mezunları ve tüm doğaseverlerle birlikte ODTÜ Ormanı’na, Eymir Gölü’ne ve doğaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. ODTÜ’lülerin ve doğa dostlarının vereceği desteklerle sağlanacak fidanları dikmek için yine hep birlikte olacağız. Kampanya çerçevesindeki ilk Şenliğimizi 20 Nisan 2014 Pazar günü Ahlatlıbel’de yapmayı planlıyoruz.

Değerli ODTÜ’lüler ve Doğaseverler,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliği ile yürütülen, “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasına desteğinizi bekliyoruz. Kampanyaya nasıl katılabileceğinizi www.biragacsizdenbirormanbizden.org.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Siz, tüm ODTÜ’lülerin ve doğaseverlerin bu kampanyayı aktif olarak desteklemelerini ve tanıdıkları doğaseverlerin de kampanyaya katılımını sağlamalarını bekliyoruz. Hep birlikte hedefimize çok kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Ahmet Acar