Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve en prestijli dans sporu etkinliği olan Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nın on dördüncüsü bu yıl 30-31 Ekim 2015 Cuma-Cumartesi günlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde (ODTÜ Teknokent yanı) gerçekleştirilecektir.

Son 7 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) yarışmalarının Türkiye ayağı olarak düzenlenen kupaya bu yıl 23 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 400'e yakın sporcu katılacak ve yarışmalar 13 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamındaki yetişkinler yaş sınıfı yarışmalarına, dünyanın en iyi 50 dans sporcusu listesinde yer alan 20 çift katılacağını teyit etmiştir. Bu yılki ODTÜ Cumhuriyet Kupası, WDSF tarafından belirlenen katılımcı sayısı, çeşitliliği ve kalitesi kıstaslarına göre dünya genelinde düzenlenen yüzlerce açık sınıf yarışma arasında "en iyi 10 yarışma" arasına girmiş durumdadır.

Her iki gün de yarışmalar saat 07.30'da ısınmalar ile açılacak, 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, günün en ihtişamlı programı olan Gala Yarışmaları saat 19.00'da başlayacaktır. 30 Ekim Cuma günü standart danslar (yavaş vals, tango, Viyana valsi, fokstrot, quickstep) yarışmaları, 31 Ekim Cumartesi günü Latin dansları (samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive) yarışmaları düzenlenecektir. İnternet üzerinden de canlı yayımlanacak gala programlarında Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu ve Galip Emre Dans Kumpanyası da koreografisini etkinliğe özel hazırladıkları birer gösteri sunacaktır.

Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi EDT standı ve KKM gişesinde satılmakta olup, ayrıca etkinlik günü A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da satışa sunulacaktır.

Cumhuriyetimizi, ilan edilişinin 92. yılında kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 30-31 Ekim Cuma-Cumartesi günlerinde ODTÜ Spor Merkezi'ne bekliyoruz...

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için metuopen.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

14. Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası Tanıtım Filmi

02/11/2015 - 13:50