21/05/2015 - 14:57

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliğiyle “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” sloganıyla başlattığı ağaçlandırma kampanyası kapsamında; 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü, Ankara Fen Lisesi Bölgesinde, ODTÜ 2015 Bahar Ağaç Dikme Etkinliği gerçekleştirildi.

ODTÜ arazisinde orman varlığını zenginleştirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması için topluma çağrı yapmak amacıyla düzenlenen ve tüm ODTÜ’lüler ile bölgedeki ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri, Çiğdemim Derneği ve semt sakinleri, Ankara’daki resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ile tüm Ankaralıların 3000 ağaç diktiği etkinlik kapsamında; öğrenci ve personel topluluklarının gösterileri ve etkinlikleri yer aldı, ağaç dikme etkinliklerinin geleneği olan “sandviç-ayran” servisi yapıldı.

Etkinlik ayrıca ODTÜ’nün Periscope hesabından paylaşıldı.

BİR AĞAÇ SİZDEN BİR ORMAN BİZDEN”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ODTÜ Geliştirme Vakfı ile 2013 yılı sonunda; 1958 yılından beri sürdürülen ağaçlandırma projeleri ile İç Anadolu bozkırında neredeyse yoktan var edilen, doğaya sevgi duyan herkesin ortak eseri olan “ODTÜ ORMANI”nın geliştirilmesi amacıyla başlattığı kampanya kapsamında 160 bin fidan toprakla buluştu. Kampanya ile 2015 Kasım ayında 300 bin ağaç hedefine ulaşıldığında; 2560 dekarlık orman alanı rehabilite edilerek verimli hale getirilmiş ve 1.000 dekar ağaçsız veya erozyona maruz orman alanları ağaçlandırılmış olacak.