Girişimcilik Hayallerini Geliştirmek İsteyenler TÜBİTAK BİGG’de Buluşuyor.
Kendi işinin patronu olmak isteyen girişimci adayları bu yıl da TÜBİTAK BİGG başvurularında ODTÜ TEKNOKENT’in desteğini alacaklar.
Girişimci adaylarının gelişimi ODTÜ TEKNOKENT’in yer aldığı 4 farklı program ve 10 işbirliği ile desteklenmeye devam ediyor.
Neden ODTÜ TEKNOKENT?
900.000 TL Yatırım Desteği

TÜBİTAK BiGG başlangıç aşamasındaki yenilikçi fikirlere verilen ülke genelindeki desteklerden bir tanesidir. Girişimcilik proje desteği üst limiti 900.000 TL olup TÜBİTAK BİGG Fonu ile %3 hisse karşılığında yatırım olarak girişimlere aktarılacaktır.

Eğitim ve Mentorluk

ODTÜ TEKNOKENT ve iş ortaklarının iş dünyasında yer alan mentorlarıyla ve tecrübeli eğitmenleri ile çalışma fırsatını yakalar, iş fikrini potansiyel müşterilerinle doğrulama şansı elde edersin.

Kuluçka Merkezi

ODTÜ TEKNOKENT BiGG girişimcisi olarak TÜBİTAK’tan sermaye desteği almaya hak kazandığında ODTÜ TEKNOKENT kuluçka merkezlerinde yer alma şansı elde edebilirsin.

Yatırım Fırsatları

ODTÜ TEKNOKENT’in ve iş ortaklarının yer aldığı ve/veya yakın iletişimde olduğu yatırım ağlarına erişebilir, gelişimini yatırımlarla ivmelendirebilirsin.

Uygulayıcı Kuruluş Tecrübesi

ODTÜ TEKNOKENT’in 2015 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü TÜBİTAK BiGG 1. Aşama Faaliyetleri, 10 farklı iş ortağı ve 4 farklı konsorsiyum ile güçlenerek devam etmektedir. Fikrini olgunlaştırmak, karlı bir iş modeline dönüştürmek ve başarıya ulaşmak için doğru yerdesin.

Yardım Merkezi

Programa ön başvuru tarihi* itibariyle üniversitelerin;

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi, aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir;

• Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

*Ön başvuru tarihi; iş fikrinin uygulayıcı kuruluş tarafından https://eteydeb.tubitak.gov.tr adresinden TÜBİTAK’a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.

Hayır, başvuramaz. TÜBİTAK’ın çağrı metninde belirtilen ön başvuru tarihleri arasında herhangi bir şirketin ortaklık yapısında olan kişiler programa başvuramaz. Başvuru öncesi şirket ortaklık yapısından ayrılması durumunda başvuru yapılabilir.

Aşama-1 TÜBİTAK BİGG programına birden fazla iş fikri ile başvurabilirsin. Ancak, eğitim ve mentörluk destekleriyle birlikte yapacağımız iş fikri doğrulama çalışmaları sırasında sadece bir iş fikrini iş planı haline getirmelisin. Aşama-2 başvurusunu tek bir iş fikri ile yapmalısın.