Share UR Research Video Competition II

ODTÜ BiG (Bilim İletişimi Grubu) ve GİSAM (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından, tüm lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların katılabileceği bir video yarışması düzenlendi.

İlki 2021 yılında düzenlenen “Share UR Research” isimli yarışmada, bilim iletişimi çalışmalarına farklı boyut getirmek amacıyla, katılımcıların kendi özgün bilimsel araştırmalarını Türkçe veya İngilizce hazırlayacakları video film aracılığıyla tanıtmaları istendi.

Başvuruları 9 Mayıs – 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınan yarışmanın 10.000 TL tutarındaki birincilik ödülünü, Merve Nur Güler ve Gözde Atağ tarafından hazırlanan “Hidden in the Bones” isimli çalışma kazandı.

METU SCT (Science Communication Team) and GİSAM (Audiovisual Systems Research and Production Center) organized a video competition in which all graduate students and post-doctoral researchers can participate.

The video competition called “Share UR Research”, which was organized for the first time in 2021, aimed to encourage the participants to introduce their original scientific research via video in Turiksh or English, in order to add another extent to science communication studies.

Applications for the competition were accepted between 9 May – 2 July 2022. The work titled “Hidden in the Bones”,by Merve Nur Güler and Gözde Atağ, won the first prize of 10,000 TL.