“Share UR Research” Video Competition

ODTÜ BİG (Bilim İletişimi Grubu) ile GİSAM (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) ortaklığıyla düzenlenen, ODTÜ’deki lisansüstü öğrenciler ile doktora sonrası araştırmacıların katılımına açık yarışmanın başvuruları, 22 Mart – 11 Haziran 2021 tarihleri arasında kabul edildi.

Yarışmada, bilim iletişimi çalışmalarına farklı bir boyut getirmek amacıyla, katılımcıların İngilizce hazırlayacakları, özgün bilimsel araştırmalarını video film aracılığıyla tanıtmaları istendi.

Yarışma koşullarına uygunluk bakımından ön değerlendirmeyi geçen eserler, jüri değerlendirmesine ve izleyici oylamasına girmeye hak kazandı. Jüri üyeliğini Bilkent Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı ve yönetmen Andreas Treske ile Pergamon Yapım’dan Yenal Orman ve Yücel Orman’ın üstlendiği yarışmada kazanan video, kurgu ve anlatım ile görsel ve işitsel nitelik açısından yapılan değerlendirmeyle belirlendi. İzleyici ödülünün belirlenmesi için ise, izleyicilere yarışmaya katılan bütün videolar gösterilip, her bir video için puanlama yapmaları istendi.

Birincilik ödülünün yurtdışında düzenlenen uluslararası bilimsel bir etkinlik için 10.000 TL’ye kadar destek olduğu yarışmada, People’s Choice Award-İzleyici Ödülü’nü kazanan yarışmacıya ise ODTÜDEN Mağazası’ndan 1.000 TL’lik hediye çeki verilecek.

Yarışmanın kazananları ise 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü düzenlenen bir törenle ilan edildi. Her iki ödülün de kazananı ”The Fish” çalışmasıyla Yağmur Akgün oldu.

Yarışma Sonuçları / The Results

Birincilik Ödülü / The First Prize
The Fish – Yağmur Akgün

İzleyici Ödülü / People’s Choice Award