Ana Sayfa Araştırma ODTÜ, Ufuk Avrupa Programı kapsamında en fazla proje desteği alan üniversite oldu

ODTÜ, Ufuk Avrupa Programı’nın üçüncü yılında katıldığı 26 projeyle Türkiye’de en fazla proje desteği alan üniversite oldu.

ODTÜ, 2021-2027 dönemini kapsayan ve Avrupa Birliği’nin en büyük ar-ge fonlayıcısı olan Ufuk Avrupa Programı’nın üçüncü yılında katıldığı 26 projeyle en fazla proje desteği alan üniversite oldu. ODTÜ’yü sırasıyla TÜBİTAK 24, Koç Üniversitesi 23 projeyle takip etti. Katıldığı projelerle Koç Üniversitesi 16 milyon 61 bin Euro ile en fazla fon desteği alan üniversite olurken, ODTÜ 12 milyon 2 bin Euro proje bütçesiyle ikinci oldu.

ODTÜ’deki 26 projeden ikisi Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council-ERC) tarafından, biri ise Marie S. Curie Alanı (MSCA) altında yer alan COFUND çağrısı kapsamında desteklendi. ERC projeleri, Avrupa Komisyonu’nun Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı Ufuk Avrupa’nın en prestijli ve en yüksek bütçeli programları arasında yer alıyor. COFUND programı ise, hâlihazırda araştırma projelerine yönelik burs ve destek mekanizması bulunan ya da böyle bir program oluşturmak isteyen kuruluşların bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programlarının oluşturulması veya var olan programlarının desteklenmesi amacıyla araştırma bursu veren kuruluşlara ek fon sağlanmasını hedefliyor.

ODTÜ içinde yer aldığı Ufuk Avrupa projeleri ile, deniz bilimlerinden mimarlığa, enerji çalışmalarından iletişim teknolojilerine, dijital dönüşüm çalışmalarından iklim değişikliğine, malzeme bilimlerinden eğitim sistemlerine kadar pek çok farklı alanda Avrupa’daki bilimsel bilgi üretimine önemli katkılar sağlıyor.

Önceki İçerikJürisi çocuklardan oluşan “Araştırmanı Anlat” yarışması düzenleniyor
Sonraki İçerikAkdeniz paydaşları atıksız ve temiz denizler için bir araya geldi