ODTÜ, RUR itibar sıralamasında dünyada 75. Türkiye’de ilk sırada / METU ranks first in Turkey and 75th in the world in RUR Reputation Rankings

ODTÜ, Round University Ranking (RUR) tarafından dünya genelinde “öğretim” ve “araştırma” boyutlarında yapılan anketlere dayalı değerlendirme sonuçlarına göre açıklanan “İtibar Sıralaması”nda dünya üniversiteleri arasında 75. sırada, ülkemiz üniversiteleri arasında ise birinci sırada yer aldı.

ODTÜ; aynı sıralamanın 2021 Yaşam Bilimleri Dünya Üniversiteleri listesinde ise tüm değerlendirme boyutlarında ilk 500’e girdi. 800’den fazla üniversitenin performansının dört boyut altında 20 göstergeye göre değerlendirildiği sıralamada ODTÜ; dünya üniversiteleri genel sıralamasında 439. sırada yer alırken, uluslararası çeşitlilik boyutunda 320., öğretim boyutunda 393., araştırma boyutunda 451. ve finansal sürdürülebilirlik boyutunda ise 478. sırada yer aldı.

Sıralama ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://roundranking.com/ranking/reputation-rankings.html#t-2021 adresinden ulaşılabilir.