ODTÜ, RUR Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’deki Üniversiteler Arasında Birinci / METU Ranks First Among Turkish Universities in the RUR World University Rankings

ODTÜ, Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan 2022 dünya üniversiteleri sıralamasında 336’ncı sırada yer alarak, “Bronz Lig”e yerleşti. Yapılan sıralamada ODTÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise birinci oldu.

Yaptığı sıralama için her biri farklı alt başlıklardan oluşan ve kendi aralarında eşit dağıtılan göstergeleri kullanan RUR, Temel göstergeler olarak ele aldığı Öğretim ve Araştırma faaliyetlerinin her birine %40 ağırlık veriyor. Yardımcı göstergeler olarak ele aldığı Uluslararası Çeşitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik göstergelerinin her birine ise %10 oranında ağırlık veren RUR böylelikle üniversiteler için toplam skor hesaplaması yapıyor. ODTÜ, öğretim faaliyetleri sıralamasında 443’üncü, araştırma faaliyetleri sıralamasında 385’inci, uluslararası çeşitlilik sıralamasında 339’uncu ve finansal sürdürülebilirlik sıralamasında 48’inci sırada yer aldı.

ODTÜ'nün sıralamadaki yeriyle ilgili detaylı bilgiye https://roundranking.com/universities/middle-east-technical-university.html?sort=O&year=2022&subject=SO linkinden erişilebilir.

METU has ranked 336th in the 2022 world university rankings announced by the Round University Ranking (RUR), and placed in the "Bronze League". According to the ranking, METU has ranked first among the universities in Turkey.

RUR gives 40% weight to each of the Teaching and Research activities, which it considers as the Main indicators, based on the indicators, each of which has different subtitles and is evenly distributed among themselves. RUR calculates the total score for universities by giving each of the International Diversity and Financial Sustainability indicators a 10% weight. According to the results, METU was ranked 443rd in teaching, 385th in research, 339th in international diversity, and 48th in financial sustainability.

Detailed information about METU's place in the ranking can be accessed at https://roundranking.com/universities/middle-east-technical-university.html?sort=O&year=2022&subject=SO.