Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ);

2017 yılından bu yana, 4 yıl üst üste, YÖK’ün Araştırma Üniversiteleri Performans Sıralamasında Birinci,

2018 yılından beri, 3 yıldır, TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Sıralamasında Birinci,

2021 yılında başlayan Ufuk Avrupa kapsamında kısa sürede 11'e yükselen proje sayısı ve yaklaşık 8,5 Milyon Avro'ya ulaşan üniversite payı ile, bugün itibarıyla tüm üniversiteler arasında Birinci,

2021 yılı sonuna kadar lisanslanan 34 patent ile, Patent Effect’in hazırladığı Türkiye Patent Raporu 2020 ve 2021’e göre lisanslanan ve ticarileştirilen patent sayısı bakımından Türk üniversiteleri arasında Birinci,

TÜBİTAK’tan son 5 yılda alınan projeler kapsamında, gerek proje sayısı gerekse toplam bütçe kapsamında Birinci,

TÜBİTAK’ın uluslararası araştırmacıların çalışmalarına Türkiye’de devam etmelerine olanak sağlayan BİDEB 2232 ve BİDEB 2236 programları kapsamında, Türkiye çapında desteklenen araştırmacıların sırasıyla %15’i ve %21’inin tercihiyle bu alanda da Birinci,

TÜBİTAK- BİDEB STAR programında öğrencileri en çok desteklenen ve böylece bu çağrıda iki yıldır Birinci,

6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında yeterlik alan iki altyapısı ile bu alanda da Birinci sırada yer almaktadır.

ODTÜ, 2017 yılında YÖK Uluslararası İş Birliği Ödülü’nü, 2018 yılında ilk ve son kez verilen YÖK Eğitim ve Öğretim Alanında En Başarılı Üniversite Ödülü’nü, 2019 yılında YÖK Üniversite-Sanayi İş Birliği Ödülü’nü kazanmıştır.

Üniversitemiz, araştırmacı dostu üniversite olmaya odaklanmış kurumlara verilen “Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmeliyet” sertifikası olan “HR Logo” kullanım hakkı alan Türkiye’deki ilk üniversite olup tüm diplomalarında Europass sertifikasına sahiptir.

QS 2022 Dünya Sıralaması’nda 501-510 bandında yer alan üniversitemiz, RUR 2022 Dünya Sıralaması’nda 336, Webometrics’te 497, US News’ta ise 484’üncü sıradadır. Bu kapsamda; dünyada önde gelen kuruluşların yaptığı sıralamalarda aynı anda 3 sıralamada ilk 500 içinde yer alan Türkiye’deki tek üniversiteyiz.

Üniversitemiz, aynı zamanda, Avrupa Birliği’nin en prestijli programı olan ERC tarafından destek alan ilk üniversite olup, şu anda 5 adet ERC projesine ev sahipliği yapmaktadır.

Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla, 477 şirketi ve 10182 ar-ge personeli ile 2021 yılı sonu itibarı ile 2.2 milyar dolar toplam ihracat ve 25 milyar TL'nin üzerinde yurtiçi teknoloji satışına ulaşan ülkemizin ilk ve en başarılı teknokenti ODTÜ TEKNOKENT, tüm girişimcilik endekslerinde üniversitemizi ilk sıraya yerleştirmektedir.

Üniversitemiz, öncü rolünü koruyarak vatanına sonuna kadar bağlı, dünya üniversitesi olma sorumluluğu ile uluslararası normlarda eleştirel düşünmeye saygılı, topluma örnek olacak duruş ve hareketleri benimseyen öğrencilerini bu yönde destekleyen, güçlü ve sağlam temellere sahip bir yükseköğretim kurumudur.

Bu bağlamda, gerek üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi gerekse de üniversitemizi yasa dışı örgütlerin uzantı alanı olarak göstermek isteyen bir kısım topluluk ve derneklere yönelik idari ve hukuki işlemlerin başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Son Güncelleme:

10/08/2022 - 16:34