Ana Sayfa Haber ODTÜ, THE Asya Üniversiteleri 2024 sıralamasında 69’uncu sırada

ODTÜ, THE Asya Üniversiteleri 2024 sıralamasında 69’uncu sırada

ODTÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise ilk sırada yer aldı.

ODTÜ, saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında tüm üniversiteler arasında 69’uncu sırada, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise ilk sırada yer alarak önemli bir başarı gösterdi.

2021 sıralamasında 201-250 bandında, 2022 sıralamasında 123’üncü sırada ve 2023 sırlamasında ise 89’uncu sırada yer alan ODTÜ, 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasındaki konumunu önceki yıla göre 20 sıra yükseltip 69’uncu sıraya yerleşerek devam eden yükselişini daha üst seviyeye taşıdı.

2024 sonuçlarına göre ODTÜ, THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında üst yüzde 9,3’lük başarı dilimde yer alarak tüm yılların en yüksek başarı seviyesine ulaştı.

Bölgesel sıralamasında THE, üniversiteleri dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünüş olmak üzere beş boyut altında 18 göstergeye göre değerlendirdi. THE, toplam puanı belirlenirken Araştırma Kalitesi’ne yüzde 30, Araştırma Ortamı’na yüzde 28, Öğretim’e yüzde 24,5, Endüstri’ye yüzde 10 ve Uluslararası Görünüş’e ise yüzde 7,5 oranında ağırlık verdi.

Diğer taraftan, THE Asya 2024 sıralamasında değerlendirilen üniversite sayısı önceki yıla göre 70 artarak 739 oldu. Türkiye’den THE Asya sıralamasına giren üniversite sayısı ise 61’den 75’e yükseldi.

THE Asya 2024 sıralama sonuçlarına yönelik kapsamlı bilgilere buradan erişilebilir.

Önceki İçerikODTÜ bu yıl da Patent Ticarileştirme Şampiyonu oldu
Sonraki İçerikDoç. Dr. Elif Sürer’den iki Avrupa Birliği projesi