ODTÜ Arazisi Üç Bin Fidanla Buluştu / Three Thousand Saplings Planted in METU

ODTÜ arazisinde orman varlığını zenginleştirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması için topluma çağrı yapmak amacıyla 1961 yılından bu yana düzenlenen ve kampüsümüzün bugün Ankara’nın en büyük ormanı haline gelmesini sağlayan “Ağaçlandırma Etkinliği”; 30 Ekim 2019 tarihinde yapıldı.

ODTÜ 50. Yıl Göleti'nin kuzey bölgesindeki alanın ağaçlandırılmasına yönelik etkinlik; yerleşkemizin orman dokusunun korunmasında ve genişletilmesinde çok kıymetli katkıları olan, 1 Ekim 2019 tarihinde kaybettiğimiz, Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürümüz Erhan Torunoğlu anısına yapıldı. Alana; Torunoğlu’nun anısını yaşatmak amacıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök tarafından bir selvi fidanı dikildi.

Etkinliğe katılan ODTÜ öğrenci ve mensupları ile Ankara genelinde öğrenim gören ana, ilk ve ortaokul öğrencileri, bölgeye üç bin çam fidanı dikerek ODTÜ Ormanı’nın genişletilmesine katkıda bulundular.

“Forestation Event”, which has been organized since 1961 to enrich the presence of forest in METU and to call for the society to leave a livable country for future generations, and which has made our campus the biggest forest of Ankara today, was held on October 30, 2019.

The activity for forestation of the areas around METU 50th Year Pond is organized to commemorate our late Forestation and Landscaping Manager Erhan Torunoğlu who had a very valuable contribution to the protection and expansion of the forest land of METU, who passed away on October 1st, 2019. Our president, Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök planted a cypress sapling in memory of Torunoğlu.

METU students, members, and pre, primary and secondary school students from various schools in Ankara contributed to the expansion of the METU forest by planting three thousand pine saplings in the region.