ODTÜ Mezunlarıyla Buluştu / Reunion Of METU Alumni

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından, 1991 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mezunlar Günü, 29 Haziran 2019 Cumartesi günü, ODTÜ Kampüsünde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ODTÜ Rektörlük Korosu ve Klasik Türk Müziği Topluluğu mezunları dinletisi ile başlayan etkinliklerin devamında, Türk Halk Bilimleri Topluluğu mezunları gösterisi ile bando eşliğinde dans eden mezunlarımız, renkli sahneler oluşturdular. Gösterilerin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök açılış konuşması ile mezunlara seslendi. ODTÜ olarak, dünyanın 140 farklı ülkesinde yaşayan 130 bini aşan mezunu ile eğitime, araştırmaya, toplumsal hizmete ve iş dünyasına yön vermeye devam ettiğimizi ifade eden Rektör Prof. Kök; ODTÜ’ye desteklerini, sağladıkları burslarla maddi olarak ve gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile manevi açıdan her geçen gün artırarak devam ettirdikleri için mezunlarımıza teşekkürlerini dile getirdi.

Konuşmasında, üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardan yeni yaşam alanlarının oluşturulmasına, çeşitli sosyal sorumluk projelerinden topluluk aktivitelerine kadar geniş bir yelpazedeki etkinliklere ODTÜ mezun ve dostlarının katkıda bulunmalarını ve bu etkinliklerin bir parçası olmalarını sağlayan AdımODTÜ projesi ile mezunlarımızın birbirleri ve üniversiteleri ile iletişimlerini güçlendirmek üzere oluşturulan “ODTÜ mezunlar ağı-ODTÜM Network” ve yine mezunlarımızın üniversitelerinden haberdar olmalarını sağlamak üzere yaklaşık 80 bin mezunumuza ulaşan iletişim aracı “Alumni Newsletter” hakkında bilgi veren Prof. Kök, ODTÜ ruhunu oluşturan tüm ODTÜ’lü paydaşlara şükranlarını sunarak sözlerini bitirdi.

Mezunlar Günü etkinlikleri dahilinde; AdımODTÜ tarafından düzenlenen “Bu yemek de senden olsun” kampanyasına bağışta bulunan mezunlarımıza; Kemal Kurdaş ile ve Bilim Ağacı önünde yer aldıkları, yeşil perde tekniğiyle hazırlanan fotoğraf baskısı hediye edildi.

KKM Fuaye alanında kurulan dev ekranda ise, ODTÜ GİSAM tarafından hazırlanan, üniversitemizde son bir yılda yapılan etkinliklerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

“Nefesli Show Band” orkestrasının verdiği konser eşliğinde ODTÜDEN önünde; limonata, kuru pasta ve ODTÜ kurabiyesi ikramlarıyla düzenlenen happy hour’da mezunlarımız aileleri ile gönüllerince eğlendiler.

Ayrıca; KKM, ODTÜDEN, kafeterya ve yurtlarda ODTÜLÜ Dergisi’nin Mezunlar Günü özel sayısı dağıtıldı.

Mezunlar Günü kapsamında en büyük katılıma sahip etkinliklerden biri olan, eski ve yeni mezunlarımız ile mensuplarımız tarafından yapılan Anıtkabir ziyareti ardından mezunlarımıza, kampüs yaşamlarına dair güzel bir anı oluşturan Kafeterya’da, özel yemek düzenlendi. Mezunlar Günü özel yemeği sonrasında ise; mezuniyetlerinin 10, 20, 30, 40, 45, 50 ve 55. yılını dolduran mezunlar için bölümlerde madalya töreni ve etkinlikler düzenlendi.

Organized annually by the Middle East Technical University since 1991, the Alumni Day was celebrated on Saturday, June 29, 2019 with various activities on METU Campus.

The event started with METU Presidential Choir and Classical Turkish Music Club Alumni Concert was followed by the show of the alumni of the Turkish Folklore Club.Colourful scenes were seen while the alumni were dancing in the music played by the band. After the shows, President Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök addressed the alumni with his opening speech. Stating that we continue to lead education, research, social service and the business world with over 130 thousand METU alumni living in 140 different countries of the world, President Prof. Dr. Kök expressed his gratitude to our alumni for their continued financial support to METU through the scholarships they provide as well as moral support through social responsibility projects they carry out.

In his speech where he briefed on AdımODTÜ project that enables METU alumni and enthusiasts to contribute to a wide range of activities including scientific studies carried out in our University, creation of new living spaces, various social responsibility projects and clubs' and societies' activities; ODTÜM Network created to help alumni stay connected with one another and with their University; and "Alumni Newsletter", a communication tool that reaches out almost 80 thousand alumni to let them know about the University, Prof. Kök ended his words by expressing his gratitude to all METU stakeholders who created METU spirit.

As part of the Alumni Day activities; those who donated to the campaign "This meal is on you” organized by AdımODTÜ were given the photographs taken with Kemal Kurdaş and in front of the Tree of Science using the green box technique as gifts.

On the giant screen set up in the CCC Foyer area, a video prepared by METU GİSAM and showing the activities held in the last year was demonstrated.

In addition; the special issue of the ODTÜLÜ Magazine was distributed in CCC, ODTÜDEN, Cafeteria and dorms.

After the visit to Atatürk's Mausoleum by the former and current alumni and METU members, which is one of the events with the greatest participation in the Alumni Day, a special lunch was organized for our alumni in Cafeteria, reminding of beautiful memories of campus life. After the Alumni Day special lunch; medal ceremony and events were organized for the alumni celebrating their 10th,20th, 30th, 40th, 45th, 50th and 55th graduation anniversary.