Ana Sayfa Etkinlik Çocuklar 23 Nisan’da hayallerindeki projeyi anlatacak: “Geleceğin dünyasını sen tasarla” yarışması düzenleniyor

Yarışmacıları 8-14 yaş arası öğrencilerden oluşacak “Geleceğin dünyasını sen tasarla” yarışması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenecek. Yarışmaya hak kazanan öğrenciler, kendi tasarladıkları bilimsel bir projeyi ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüriye sunacak.

ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi’nin düzenlediği “Geleceğin dünyasını sen tasarla” yarışması, yaş aralığı 8-14 arası olan tüm öğrencilerin katılımına açık olacak. Öğrenciler, yarışmanın ön elemesine katılmak için en geç 12 Nisan Cuma gününe kadar başvuru yapabilecek. Sunacakları projelere ilişkin bir dakikalık video hazırlayacak öğrenciler, herhangi bir video paylaşım ağına videolarını yükleyecek ve videonun bağlantı adresini https://big.metu.edu.tr/projeni-anlat sayfasında yer alan video gönderme formunda belirtecek. Her yarışmacı, birden fazla proje ile ön elemeye katılabilecek ancak yalnızca bir projesiyle yarışacak. Yarışmanın ön eleme değerlendirmesini ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi tarafından belirlenen jüri üyeleri yapacak ve yarışmaya hak kazanan öğrenciler en geç 16 Nisan Pazartesi günü açıklanacak.

Dili Türkçe olan yarışma 23 Nisan Salı günü saat 15.00’te düzenlenecek. Yarışmacılar kendi tasarladıkları bilimsel bir projeyi üç dakika içerisinde ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüriye sunacak. Sunumun ardından soru-cevap bölümü yer alacak. Soru-cevap kısmı dahil olmak üzere her yarışmacıya toplam beş dakikalık süre ayrılacak. Yarışmacılar sunum sırasında bilgisayar ya da projeksiyon cihazı kullanmayacak, yalnızca kendi tasarımları olan malzemeleri kullanabilecek. Her yarışmacı yarışmaya velisi ile katılacak ve bir dakikayı aşmamak koşuluyla yarışmacının velisi de proje sunumuna katkıda bulunabilecek. Yarışmacıların derecesinin belirlenmesinde ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerinin yanı sıra seyircilerin verdiği puanlar da etkili olacak.

Yarışmanın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin, üçüncüsüne ise bin TL değerinde hediye çeki verilecek. Hediye çekinin yanı sıra dereceye giren yarışmacılara madalya da verilecek. Katılan tüm yarışmacılara ise katılım sertifikası verilecek.

Detaylı bilgi ve katılım formu için ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi web sayfası ziyaret edilebilir.

Önceki İçerikKompost makinesi kullanıma açıldı
Sonraki İçerikODTÜ, QS 2024 alan sıralamasında 14 bilim dalında Türkiye’nin en iyi üniversitesi oldu