24 Eylül 2014 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde TÜBİTAK TEYDEB 1505, 1507 ve 1511 Programları Bilgi Günü gerçekleştirildi.

TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı), Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Md. V. Ercan Orhan tarafından gerçekleştirilen sunumla üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirme amaçlı San-Tez benzeri bir TÜBİTAK programı olan 1505-Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı ile sanayiye yönelik olan 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ve 1511-Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı hakkında bilgiler verildi.

TEYDEB sunumunun ardından Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas (1505), Eyüp Özavcı-OGEM Firması (1507) ve Murat Tepegöz-MikroSens Firması (1511) programlar kapsamında bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları başarı hikayeleri sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda ise TEYDEB yetkilileri Dr. İsmail Doğan ve Önder Zor, ODTÜ akademisyenleri ve ODTÜ Teknokent firma temsilcileri ile  önceden randevulu birebir görüşmeler gerçekleştirerek 1505, 1507 ve 1511 programları hakkında bilgiler verdiler.