TÜBİTAK, şimdiye kadar Ar-Ge projesi hazırlamamış üniversite, kamu veya özel kuruluşlardaki araştırmacılara yönelik yeni bir destek programı başlattı.

İlk kez başlatılacak “3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı” ile TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) projelerinde yürütücülük görevi üstlenmemiş araştırmacılara önemli fırsatlar sunuluyor. Ar-Ge projesi hazırlama kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan yeni destek programı ile tüm araştırmacıların TÜBİTAK projelerinde yürütücülük deneyimi kazanması hedefleniyor.

3001 Programı kapsamında;

• ARDEB tarafından desteklenen herhangi bir projede yürütücülük yapmamış olan üniversite, kamu veya özel kuruluşlardaki araştırmacılar programdan yararlanabilecek.
  • Başvuru için dönem kısıtlaması yok, her zaman TÜBİTAK’a başvuruda bulunabilecekler.
  • 2 ayı geçmeyen hızlı bir değerlendirme süreci işleyecek.
  • Proje başına 60 bin TL’ye kadar bütçe desteği vereceğiz ve proje süresi en fazla 24 ay olacak.
  • Projede yer alacak bursiyerlere aylık bin 800 TL burs desteği verilecek.
  • Bilimsel toplantılara katılım ve çalışma ziyareti amaçlı faaliyetler için de 10 bin TL’ye kadar yurt içi ve yurt dışı seyahat desteği sağlanacak.
  • Proje çıktılarının ilgili paydaşlar ve potansiyel yararlanıcılar ile paylaşılmasına yönelik 5 bin TL’ye kadar Proje Yayılım Giderleri desteğinden de yararlanılabilecek.
  • Proje yürütücüsü ve araştırmacılara proje sonuçlandıktan sonra TÜBİTAK’ın belirleyeceği esaslara göre aylık 500 TL’ye kadar Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ödeneği fırsatı da sunulacak.

Detayli bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/ilk-kez-proje-yapacak-arastirmacilara-ozel-destek bağlantısından ulaşabilirsiniz.