Türkiye, Horizon 2020 Programı’na katılım müzakerelerini tamamlamış olup, Horizon 2020 Programı’nı Türkiye çapında tanıtabilmek amacıyla, TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu tarafından 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da Horizon 2020 Ulusal Açılış Konferansı düzenlenmiştir.

Etkinlik kapsamında Horizon 2020 programının bileşenleri ve alt programlarına yönelik eğitimler ve işbirliği fırsatları hakkında bilgi verilmiştir. İlgili sunumlar TÜBİTAK tarafından hizmete sunulan Horizon 2020 Programı Türkiye resmi internet sayfası (www.h2020.org.tr) nın aşağıdaki adresinde paylaşılmıştır.

http://www.h2020.org.tr/tr/haber/horizon-2020-turkiye-ulusal-acilis-konferansi-basariyla-tamamlandi

Ayrıca, araştırmacıların Horizon 2020 Programı’na katılımlarını artırmak icin yeni TÜBİTAK destek ve teşvik mekanizmalari oluşturulmuştur. Aşağıda kısaca başlıkları verilen destekler için ilgili sayfaları ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.    

Konsorsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği: Horizon 2020 Programı’na sunulacak projelerde, proje yürütücüsü olarak görev alacak kişilerin proje pazarları, bilgi günleri, konsorsiyum toplantıları ve diğer toplantılara katılımı için verilen desteklerdir.

Detaylı Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/content/konsorsiyumlara-katilma-amacli-seyahat-destegi

Proje Ön Değerlendirme Destegi: ERC kapsamında baş araştırmacı olarak sunulan Starting Grant, Consolidator Grant, Advanced Grant, Synergy Grant projeleri (Proof of Concept Projeleri hariç) ile Marie Skłodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships-IF) ve COFUND proje önerileri için; Avrupa Komisyonu’na sunulmadan önce başvuru değerlendirme konusunda tecrübeli uzman kişi ve kurumlar tarafından inceleme yapılması icin verilen desteklerdir.

Detaylı Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/content/proje-degerlendirme-destegi

Koordinatör Olma Destekleri: Bu destek; konsorsiyum kurma amaçlı seyahat ve organizasyon desteği, proje yazma-sunma eğitimi veya yazdırma hizmeti desteği ve proje ön değerlendirme hizmeti desteğini kapsamakta olup, Horizon 2020 Programı bileşenlerinden Toplumsal Sorunlara Çözümler, Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik ve Yatay Alanlar altında yer alan ilgili konulara koordinatör olarak başvuruda bulunacak kuruluş/araştırmacılar ve onlarin ekiplerine yöneliktir.

Detaylı Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/content/koordinator-olma-destekleri

Eşik Üstü Ödülü: Horizon 2020 Programı altında tanımlanmış ilgili proje türlerinde ortak/baş araştırmacı/koordinatör olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu ilgili esaslarla belirlenen eşiğin üstünde puan alan projelere yöneliktir.

Detaylı Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/content/esik-ustu-odulu

Başarı Ödülü: Horizon 2020 Programı altında tanımlanmış ilgili proje türlerinden birinde, ortak veya koordinator olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu başarılı bulunarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan Horizon 2020 projelerine yöneliktir.

Detaylı Bilgi için: http://www.h2020.org.tr/tr/content/basari-odulu