Önceki öğrenme yönetim sistemimiz METU Online yerine kullanılmak üzere, 2013-2014 öğretim yılı sonbahar döneminden itibaren yeni bir öğrenme yönetim sistemi üzerinde gönüllü öğretim üyeleri, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi işbirliği ile pilot çalışmalar ve testler yapılmıştır. ODTÜClass, 2014-2015 öğretim yılı sonbahar dönemi itibariyle http://odtuclass.odtu.edu.tr adresinden genel kullanıma açılmıştır.

ODTÜ kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılan sistem, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (OİBS) ile de senkronize edilmektedir. Böylece her dönem başında, OİBS'de tanımlanmış olan tüm dersler sistemde açılmış ve öğretim üyeleri de derslerine yetkilendirilmiş olacaktır. Sistem, dönem boyunca düzenli olarak OİBS ile senkronize edildiğinden öğrenci listeleri güncel kalmakta ve derse eklenen veya dersi bırakan öğrenciler ile ilgili güncellemeler kısa sürede gerçekleştirilmektedir.

ODTÜClass öğretim elemanları ve öğrencilerimize zengin ders araçları ve iletişim kanalları sunmaktadır. Kaynak paylaşımı ile ödevler ve çevrimiçi kısa sınavlar gibi etkinliklerin yanı sıra ödevlerde intihal kontrolü (Turnit-in), e-posta, forum ve duyuru hizmetleri kullanılabilir. Ayrıca not defteri uygulaması ile dönem içinde öğrencilerin akademik aktivitelerini değerlendirilmesi ve dönem içi notların duyurulması da mümkündür.

Hizmete sunulan yeni öğrenme yönetim sistemi ODTÜClass'ı tanıtmak için Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi tarafından öğretim üyelerine uygulamalı seminerler verilmeye devam edilmektedir. Seminer tarihleri düzenli olarak duyurulacaktır. Ayrıca, ODTÜClass ile ilgili kullanıcı kılavuzu hazırlanmıştır. Kullanıcı kılavuzuna ODTÜClass ana sayfasında sol menüdeki "ODTÜClass Kullanıcı Kılavuzu”  bağlantısından ulaşabilirsiniz. Pilot uygulamalara katılan bazı öğretim üyelerinin ODTÜClass ile ilgili deneyimlerini de aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

ODTÜClass ile ilgili sorularınız için:

E-posta: odtuclass@metu.edu.tr

Telefon: 210 3571