9 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen YFYİ Finali; üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş adamları, girişimciler, profesyoneller, kamu görevlileri ve yatırımcılardan oluşan çok geniş bir kesimin katılımı ile gerçekleştirildi.

Genç girişimcilerin teknoloji tabanlı projelerini hayata geçirmesine destek olan Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2013 yılı dönemi görkemli bir final organizasyonu ile tamamlandı. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyon ile ödüller sahiplerini buldu.

Genç girişimcilerden gelen 1071 iş fikri başvurusu arasından yapılan titiz elemeler sonucunda finale kalmaya hak kazanan 11 projenin yarıştığı tören, katılımcıların yoğun ilgisine sahne oldu.

Girişimcilerin yaptıkları sunumlar sonrasında jüriler ödül sahiplerini belirledi:

100 BİN TL’lik büyük ödüllerden; Elginkan Vakfı Büyük Ödülü’nü Prz Biyoteknoloji takımı, Turkcell Büyük Ödülü’nü Biyomekanik takımı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı Büyük Ödülü’nü Lazersan Elektronik takımı aldı.

25 Bin TL’lik özel ödüllerden; OSTİM Özel Ödülü’nü Orion takımı, DenizBank Özel Ödülü’nü Easy Guitar takımı, Aselsan Özel Ödülü’nü Fonksiyonel Yüzeyler takımı ve Çalık YEDAŞ Özel Ödülü’nü ise Deeblab takımı aldı.

10 Bin TL’lik ikincilik ödüllerinden; Savunma Sanayii Müsteşarlığı İkincilik Ödülü’nü Orion takımı ve Turkcell İkincilik Ödülü’nü Lazersan Elektronik takımı aldı. Ayrıca OSTİM tarafından ayrıca ödüllendirilmek istenen Z5 Team takımı da 10 Bin TL’lik OSTİM Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

ODTÜ Teknokent’in kazanan finalistlere desteği sadece girişim sermayeleri ile de kalmadı. Büyük ödülü kazanan girişimciler, ODTÜ Teknokent bünyesinde ücretsiz olarak 2 yıl süreyle ofis alanına sahip olabilecek ve bu sürede sürekli mentorluk desteğinden yararlanabilecek.

“İş bulan değil, iş kuran mezun” ilkesini benimseyen Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk, en büyük ve lider teknoparkı ODTÜ Teknokent’in güçlü paydaşlarının destekleri ile düzenlediği Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerini işe dönüştürme hayalini bu yıl da gerçeğe dönüştürdü.

Yeni Fikirler Yeni İşler 2014 başvuruları 18 Kasım 2013 tarihinde başlayacak ve 2014 yılında yeni girişimcilerin yeni fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkanı sağlayacak…

www.yfyi.com

11/06/2014 - 09:27