TÜSİAD'ın genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü "Bu Gençlikte İŞ Var!" En İyi İş Fikirleri Yarışması’nda; Üniversitemiz Biyoenformatik Bölümü öğrencisi Beliz Bediz ve Biyoloji Bölümü öğrencisi Yunus Can Esmeroğlu’dan oluşan ekibin "Ağır Metal Çöpçüleri" isimli projesi birincilik ödülünü kazandı.

“Toksik Ağır Metallerin Endospor Bakterilerde Hapsedilmesiyle Süresiz Olarak Etkisizleştirilmesi” iş fikriyle yola çıkan ODTÜ’lü ekip, Limak Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir’in koçluğunda projelerini geliştirerek 48 üniversiteden 154 yeni iş fikri arasından birinci seçilerek; TÜSİAD’ın para ödülünün yanı sıra iş geliştirme amaçlı sanal ofis, e-ticaret internet hizmeti, mali müşavirlik ve muhasebe desteği, hukuki danışmanlık ödüllerini almaya hak kazandı.

10/10/2013 - 14:45