ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) 2012 yılı Performans Endeksi” sıralamasında 30 TGB  arasında 60,45 puanla 1. sırada yer almıştır.

2012 yılı verileriyle oluşturulan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi için 3 kategoride 6 boyutta ve 36 parametre için veri toplandı. 2011 yılı sonu itibariyle faaliyette olan geçen 30 TGB'yi kapsayan endeks çalışmasında ilk boyutta devlet destekleri ve yönetici şirket harcamaları kapsamında, yönetici şirketlere sağlanan destekler, firmalara sağlanan muafiyetler ve yönetici şirket harcamaları, ikinci boyutta Ar-Ge yetkinliği kapsamında Ar-ge projeleri, harcamaları ve gelirleri, üçüncü boyutta firmaların ihracat verileri ve firma kompozisyonu değerlendirildi.

Dördüncü boyutta fikri mülkiyet hakları kapsamında, yurtiçi ve yurtdışındaki patent başvuruları ve tescilleri, faydalı model ve marka tescil sayıları; beşinci boyutta kuluçka programlarıyla, teknoloji transfer ofisi hizmetleri, altıncı boyutta işbirliği ve etkileşim kapsamında üniversite-sanayi işbirliği, firmalar arası işbirlikleri ve uluslararası işbirliklerini endekse dahil edildi.

TGB Performans Endeksi sonuçlarına göre ODTÜ Teknokent’in 60,45 puanla birinci, Bilkent Cyberpark  52,54 puanla ikinci, İTÜ Arı Teknokent  50,48  puanla üçüncü olurken,  ilk 10'daki diğer TGB'ler ise Sakarya Üniversitesi, İzmir, Selçuk Üniversitesi, Gazi Teknopark, Batı Akdeniz, Mersin ve Eskişehir olarak sıralandı.

12/02/2014 - 14:27