Orta Doğu Teknik Üniversitesi Merkez Laboratuvarı (MERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonucunda, farklı alanlarda gerçekleştirilen araştırma ve ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirten akreditasyon sertifikasını almaya hak kazandı.

ODTÜ Merkez Laboratuvarı, üniversitelerde, kamu kuruluşlarında ve sanayide çalışan araştırmacılar için ileri teknoloji test ve analiz cihazlarının yer ve konusunda uzman ekiplerin görev aldığı bir bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezidir. “TS EN ISO/IEC 17025  Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı” ile Türkiye’de uluslararası akreditasyona sahip olan malzeme ve biyoteknoloji alanındaki ilk üniversite merkez laboratuvarıdır. İleri malzemeler, nano teknoloji, enerji teknolojileri, tıp, tarım, arkeoloji gibi bilim alanlarına hizmet veren ODTÜ Merkez Laboratuvarı, savunma sanayiinden tekstile, otomotivden gıdaya pek çok sektöre destek vermektedir.

Ayrıntılı bilgi için: http://merlab.metu.edu.tr/akreditasyon-bilgileri

05/03/2014 - 10:03