Değerli Mensuplarımız,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) kuruluşu tarafından 10 Haziran 2015 tarihinde açıklanan “THE Asia University Rankings 2015” (THE Asya Üniversiteleri Sıralaması 2015) listesinde 12. sırayı alarak yeni bir başarıya daha imza attı.

2012, 2013 ve 2014 yıllarında ilan edilen “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” (World Reputation Rankings) sıralamalarında yer alan ODTÜ, THE tarafından geçen yıl Ekim ayında açıklanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesine 85. sıradan girmişti. ODTÜ, bu listelerin her birinde Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek üniversite olmuştu.

Çin, Japonya ve Güney Kore gibi eğitim alanında önde gelen Asya ülkelerini kapsayan “THE Asia University Rankings 2015”, “Eğitim”, “Araştırma”, “Bilgi Transferi” ve “Uluslararası Bilinirlik” boyutlarını kullanarak bu ülkelerdeki üniversiteleri performanslarına göre sıralamaktadır.

ODTÜ’nün 29. sıradan 12.’liğe yükseldiği  listede, toplam 14 ülke üniversiteleriyle temsil edilmiştir. Türkiye’den ODTÜ’nün dışında 5 üniversite daha ilk 50’de yer almıştır. Sıralamaya giren diğer Türk üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi 14., İTÜ 19., Sabancı Üniversitesi 21., Bilkent Üniversitesi 30., Koç Üniversitesi ise 47. olmuştur. Sıralama hakkında ek bilgi aşağıdaki adreste yer almaktadır.

Ülkemize ve Üniversitemize büyük onur kazandıran bu başarıdaki katkılarından dolayı tüm akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrenci ve mezunlarımıza tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Ahmet Acar