ODTÜ'nün Red Dot Design Ranking 2013'deki Başarısı

ODTÜ, Red Dot Tasarım 2013 Sıralamasında (Red Dot Design Ranking 2013) üniversitelerin yarıştığı Amerika ve Avrupa bölgeleri için ilan edilen "En Başarılı 15 Tasarım Okulu" arasında 6. sırada yer aldı. 2011 sıralamasında 13. olan ODTÜ, bu yılki sıralamada elde ettiği dereceyle listede dünyanın en ünlü tasarım okullarından olan Pratt Institute (ABD), Royal College of Art (İngiltere) ve Rhode Island School of Design (ABD)’nin üzerinde yer aldı.

Üniversitelerin son 5 yıl içerisindeki “Kavramsal Tasarım” kategorisinde kazandıkları Red Dot ödülleri dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, İsveç'ten bir, Fransa'dan bir, ABD'den beş, Türkiye’den bir, Almanya'dan dört, İngiltere'den iki, Brezilya’dan bir ve Polonya’dan bir eğitim kurumu yer alıyor. Red Dot Tasarım Ödülleri, 1955 yılından beri merkezi Almanya Essen'de bulunan Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından veriliyor. Red Dot Design Ranking, uluslararası ortamda bilinen en prestijli tasarım ödül sistemlerinden biridir. Red Dot Ödülleri hakkında detaylı bilgiye www.red-dot.de adresinden ulaşılabilir.

Üniversitemizin Red Dot Design Ödülü kazanmasına katkısı olan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerimizi, öğrencilerimizi ve mensuplarımızı kutlar, kendilerine teşekkür ederim.

Prof. Dr. Ahmet ACAR

Red Dot Tasarım Sıralaması 2013