Türkiye’nin en büyük ödüllerini veren girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) 2013 yılı başvurularını rekor talep ile kapattı. Bugüne kadarki en yüksek ilgiye tanık olunan 2013 yılında toplam 1071 girişimci yarışmaya kayıt oldu. Üniversite öğrencileri ve yeni mezunların katılabildiği yarışmaya toplam 777 yenilikçi iş fikri projesi sunuldu. Bu rakamlar Yeni Fikirler Yeni İşler’in girişimciler için önemini göstermekle birlikte ülkemizde teknoloji tabanlı girişimciliğe ilginin günden güne arttığının da kanıtı oldu.

Peki Ya Şimdi?

777 proje önerisi sunulan YFYİ’de bundan sonra yarışmacıları heyecan dolu ve öğretici süreçler bekliyor. Projeler ön değerlendirmeden geçtikten sonra birbirinden deneyimli akademisyenler, yatırımcılar, yöneticiler ve iş adamları tarafından puanlanarak aralarından en iyileri seçilecek. Toplam 30 proje 2. aşamaya geçerek yarışmanın sunduğu desteklerden faydalanmaya başlayacak.

Girişimciler Neler Kazanacak?

30 proje sahibi toplam 100 saat süren ve her modülü alanının en iyileri tarafından verilen “Girişimcilik ve İş Planı Eğitimi” alabilecek. Ayrıca teknoloji şirketlerinin sahipleri veya üst yöneticileri tarafından girişimcilere bire bir koçluk yapılacak. Seçilen projelerin fikri ve sınai mülkiyet hakları da koruma altına alınırken, tüm girişimciler büyük tecrübe edinecekleri bir süreçten geçecekler.

Yarışmanın 3 birincisi Elginkan Vakfı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Turkcell tarafından sağlanan 100’er bin TL büyüklüğündeki ödüllere kavuşurken, ODTÜ Teknokent’te de ücretsiz ofis sahibi olacak. OSTİM, Denizbank, Aselsan ve Çalık Yedaş tarafından sağlanan 25’er bin TL büyüklüğündeki 4 özel ödül de seçilecek diğer girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için kendilerine verilecek.

Kazananlar kadar kazanamayanların da büyük destekler ve tecrübeler elde ettiği YFYİ, 400 bin TL’si doğrudan girişim sermayesi olarak verilen ve toplam büyüklüğü 1,5 milyon TL değerinde olan tüm destekleri ile birlikte fikri olup da parası olmayanların önünü açmaya devam ediyor.

Büyük finali 2 Kasım tarihinde yapılacak olan yarışma ile ilgili süreç, yfyi.com ve twitter/yfyi üzerinden takip edilebilir.

07/11/2013 - 10:10