ODTÜ, "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sıralamasında 136 üniversite arasında 86,0 puanla 1. sırada yer almıştır.

TÜBİTAK ve ilgili kuruluşların katılımıyla hazırlanan endekste, 2012 yılı verilerine göre üniversitelerin "bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği", "fikri mülkiyet havuzu", "işbirliği ve etkileşim", "girişimcilik ve yenilikçilik kültürü" ile "ekonomik katkı ve ticarileşme" boyutları 23 performans göstergesi altında değerlendirilmiştir.

İlk 5'e giren diğer üniversiteler, 85,8 puanla Sabancı Üniversitesi, 82,7 puanla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, 76,3 puanla Boğaziçi Üniversitesi, 72,5 puanla İstanbul Teknik Üniversitesi şeklinde sıralanmıştır.

Üniversitemizin başarısı için yorulmadan çabalarını sürdüren akademik ve idari personelimizi kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Ahmet Acar