Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hakan Gürsu ve ekibi, tasarımda “çevre oscarları” olarak anılan Green Dot Awards 2012 yarışmasında; üç ayrı ödül aldı.

Dr. Gürsu ve ekibi;

• Atık kereste kullanarak düşük karbon salınımlı ve tamamen geri dönüşümlü yetiştirme üniteleri elde edilen,  yalnızca ahşap üzerinde üretilebilen mantar çeşitlerinin dahi bireysel veya endüstriyel olarak yetiştirilebildiği tasarım Living Pots Sürdürülebilir Yetiştirme Sistemi ile Endüstriyel Ürünler kategorisinde ikincilik ödülü,
  • Kapalı su döngü sistemiyle buharlaşan suyu yoğuşma ile geri kazanan, suyun ısınma süresini de azaltan, su ve enerji korunumu alanına yenilikler getiren Twist Su Kaybetmeyen Kettle ile Ev Aletleri kategorisinde ikincilik ödülü,
  • Aynı anda iki kişinin sörf veya yelken yapabileceği yeni bir deniz aracı sınıfı yaratırken, eğitim amaçlı veya profesyonel kullanımda sosyal ve eğlenceli bir deneyimle deniz sporlarını teşvik etmeyi hedefleyen SurfSail42 Sörf ve Yelkenli Tasarımı ile Tasarım, Ulaşım kategorisinde ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

Dr. Hakan Gürsu liderliğindeki Designnobis ekibi, bu yıl ürün dalında verilen toplam 14 ödülün 3’üne sahip olurken, Kavramsal kategoride yarışan V‐Tent Güneş Enerjili Araç Şarj ve Park Ünitesi de mansiyon ile ödüllendirildi.

Çevre Oscarları olarak adlandırılan Green Dot Ödülleri; Amerika Birleşik Devletleri’nde, giderek artan çevre bilincinin ürünler üzerindeki duyarlılığını vurgulamak amacıyla, çevre dostu bir şekilde üretilmiş seçkin ürünleri takdir etmek için, 2008 yılından itibaren, her yıl verilen, dünyanın en prestijli ödüllerinden biridir.

07/11/2013 - 15:49