04/11/2014 - 16:11

ODTÜ, Ankaralılar'la 24 Bin Ağaç Dikti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Ankara’ya ODTÜ Ormanı’nı kazandırdığı Geleneksel Ağaç Dikme Etkinliği ve Eymir Gölü Günü; 02 Kasım 2014 Pazar günü, Eymir Gölü’nde yapıldı. Böylece, “Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” kampanyası dahilinde, geçen yıldan bu yana yaklaşık 50 bin fidan ODTÜ arazisine dikilmiş oldu. Eymir Gölü Gölbaşı giriş kapısında yapılan ağaç dikiminin ardından;  Kayıkhane bölgesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında değişik gösteriler düzenlendi. ODTÜ öğrenci topluluklarının gösterilerinden sonra, her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu ile Kürek Yarışı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ağaç dikimi öncesinde yaptığı konuşmada; ODTÜ’de ağaç dikme geleneğinin 53 yıl önce, 1961 yılında başladığını; milyonlarca ağaç ve 30 bin dönümden fazla bir alana yayılan ODTÜ Ormanı’nın doğal yaşamın barınabildiği çok kısıtlı alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Daha fazla üretelim, daha fazla tüketelim koşuşturmacası içinde insan yaşamını ve sağlığını tehlikeye atmamak; doğayı tahrip etmemek ve yarın çocuklarımıza beton yığınıyla kaplanmış bir kent bırakmamak gerektiğini belirtti. Ayrıca, 18 Ekim 2013 gecesi kesilen 3 bin ağacın yerine 300 bin ağaç dikmeyi hedefleyen “Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” kampanyasının 2014 yılı Şubat ayında başlatıldığını ve 2015 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi.