Değerli Mensuplarımız ve Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu, 7 Haziran 2015 günü Genel Seçim yapılacağından, üniversitelerin 5-9 Haziran 2015 tarihine ait programlanmış (dönem sonu) sınav tarihlerini değiştirmesini istemiştir. Ancak, değişikliğin sınavlara çok kısa süre kala yapılması halinde öğrenciler mağdur olacak ve Bahar/Yaz dönemlerinin ilan edilen takvimi aksayacaktır. Ankara ili dışındaki sandıklarda oy kullanmak isteyen, ancak 5-6 Haziran 2015 günleri yapılacak dönem sonu sınavları nedeniyle sorun yaşayabilecek öğrencilerimiz için çözüm bulmak amacıyla, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından aşağıdaki uygulamanın yapılmasına karar verilmiştir:

1. Finallerden sonraki haftalarda bütünleme sınavları ve diploma töreninin yapılacak olması ve öğrencilerin yaz okulu, staj gibi konulardaki programlarının aksatılmaması için 5-6 Haziran 2015 günlerindeki sınavlar ilan edilmiş olan yer ve saatlerde yapılacaktır.

2. Genel Seçimde Ankara ili dışındaki sandıklarda oy kullanmak isteyen öğrenciler; oy kullanacakları yeri gösteren seçmen kartı veya kaydı ile, dersi veren bölüm başkanlığına 4 Haziran 2015 Perşembe günü saat 16:30’a kadar bir dilekçe ile başvurmaları durumunda, 10-11 Haziran 2015 tarihlerinde telafi sınavı alabileceklerdir.

Bilgilerinize saygılarımızla sunulur.

Rektörlük