ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi tarafından 2013 yılı mezunları arasında gerçekleştirilen “ODTÜ Mezun Profili Araştırması” sonuçlarına göre ODTÜ mezunlarının yaklaşık yüzde 30’u daha mezun olmadan iş bulurken, yüzde 98’i bir yıl içinde işe başlıyor.

“Mezun Profili Araştırması”na göre, Mühendislik Fakültesi Mezunları 1 ay 15 gün ile 2 ay arasında iş bulurken, Eğitim Fakültesi Mezunları yaklaşık 2 ayda işe giriyor.  Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mimarlık Fakülteleri mezunlarının ortalama işe girme süresi 3 ila 4 ay arasında. Fen-Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının ortalama iş bulma süresinin beklenenden daha uzun olmasının nedeni ise, kamuda işe girme oranlarının yüksekliği ve kamudaki işe alım süreçlerinin uzaması.

ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi tarafından yaklaşık 500 mezundan alınan bilgilerle yapılan araştırmanın özet sonuçları ise şu şekilde:

• İş arayan ODTÜ mezunlarının ortalama iş bulma süresi yaklaşık 2 ay 20 gün.
  • Bu süreler;
    • Mühendislik Fakültesi için 1 ay 15 gün ile 2 ay arası,
    • Eğitim Fakültesi için yaklaşık 2 ay olarak
    • Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mimarlık Fakülteleri için 3 ay ile 4 ay arasında değişti.
  • Özellikle Fen-Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının ortalama iş bulma süreçlerinin beklenenden daha uzun olmasının, kamuda işe girme oranlarının yüksekliği ve kamudaki işe alım süreçlerinin uzaması ile açıklanabileceği görüldü.
  • Tüm fakülteler göz önüne alındığında, mezuniyetten önce iş bulma oranının %30’lara yaklaştığı görülürken, ODTÜ mezunların yaklaşık %80’i iş tanımlarının aldıkları eğitimle örtüştüğünü belirtti.

14/07/2014 - 12:17