Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve en prestijli dans sporu etkinliği olan Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nın on altıncısı bu yıl 4-5 Kasım 2017 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde (ODTÜ Teknokent yanı) gerçekleştirilecektir.

Son 9 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) yarışmalarının Türkiye ayağı olarak düzenlenen kupaya bu yıl 20 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 400'e yakın sporcu katılacak ve yarışmalar 13 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamındaki yetişkinler yaş sınıfı yarışmalarına, dünyanın en iyi 50 dans sporcusu listesinde yer alan pek çok çift de katılacağını teyit etmiştir. Bu sayede 16. Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası, WDSF tarafından belirlenen katılımcı sayısı, çeşitliliği ve kalitesi kıstaslarına göre dünya genelinde düzenlenen yüzlerce açık sınıf yarışma arasında "en iyi 10 yarışma" arasına girmiş durumdadır.

Her iki gün de yarışmalar saat 08.30'da ısınmalar ile açılacak, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, günün en ihtişamlı programı olan Gala Yarışmaları cumartesi günü saat 18.00’de, pazar günü saat 19.00'da başlayacaktır. 4 Kasım Cumartesi günü standart danslar (yavaş vals, tango, Viyana valsi, fokstrot, quickstep) yarışmaları, 5 Kasım Pazar günü Latin dansları (samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive) yarışmaları düzenlenecektir. İnternet üzerinden de canlı yayımlanacak gala programlarında pek çok gösteri gurubu da koreografisini etkinliğe özel hazırladıkları gösteriler sunacaktır.

Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi EDT standında satılmakta olup uzaktan satış ve detaylı bilgi için metuopen.ticket@gmail.com adresi ile bağlantıya geçilebilir. Ayrıca etkinlik günlerinde A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da bilet satışı yapılacaktır.

Cumhuriyetimizi, ilan edilişinin 94. yılında kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 4-5 Kasım 2017 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi'ne bekliyoruz.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için metuopen.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

16. Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası Tanıtım Filmi

07/11/2017 - 14:23