Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve tek uluslararası dans sporu etkinliği olan Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nın on üçüncüsü bu yıl 1 Kasım 2014 Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Son 6 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) yarışmalarının Türkiye ayağı olarak düzenlenen kupaya bu yıl 24 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 300'e yakın sporcu katılacak ve yarışmalar 14 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamındaki "Yetişkinler Latin" yarışmasına, dünyanın en iyi 50 dans sporcusu listesinde yer alan 11 çift katılacağını teyit etmiştir. Bu yılki ODTÜ Cumhuriyet Kupası, WDSF tarafından belirlenen katılımcı sayısı, çeşitliliği ve kalitesi kıstaslarına göre dünya genelinde düzenlenen yüzlerce açık sınıf yarışma arasında "en iyi 10 yarışma" arasına girmiş durumdadır.

Etkinlik saat 08.00'de ısınmalar ile açılacak, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, günün en ihtişamlı programı olan Gala Yarışmaları saat 19.00'da başlayacaktır. İnternet üzerinde canlı yayımlanacak gala programında ODTÜ EDT ve Girne Amerikan Üniversitesi hiphop ekipleri de koreografisini bugüne özel hazırladıkları ortak bir gösteriyi sunacaktır.

Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi, EDT standı ve KKM gişesinde satışta olup ayrıca etkinlik günü A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da satışa sunulacaktır.

Cumhuriyetimizi, ilan edilişinin 91. yılında kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 1 Kasım Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi'ne bekliyoruz...

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için metuopen.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlik Fragmanı:

Etkinlik Tanıtım Röportajı: