Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve tek uluslararası dans sporu etkinliği olan ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası'nın 12.'si bu yıl 26 Ekim 2013 Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Son 5 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu himayesinde düzenlenen yarışmaya bu yıl 20 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 250'ye yakın sporcu katılacaktır. Sporcular, 9 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir.

Etkinlikte 09:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, saat 19.00'da başlayacak Gala Programı kapsamında dünyanın en iyi 100 dans sporcusu listesinde yer alan 16 çift mücadele edecek; ayrıca Çankaya Belediyesi HOYTUR Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri sunacaktır. Gala programı saat 19:00'dan itibaren ODTÜ TV üzerinden canlı yayımlanacaktır. Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi EDT standı ve KKM gişesinde satışta olup ayrıca etkinlik günü A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da satışa sunulacaktır.

Cumhuriyetimizi ilan edilişinin 90. yılında, kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcu katılımcılar ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 26 Ekim Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi'ne bekliyoruz...

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için www.metuopen.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

05/11/2013 - 15:52